Író: Darren Shan
Könyv műfaja: Ifjúsági horror regény
Oldalszám: 250 oldal
Kiadás éve: 2007

Démonvilág - DémonmesterDarren Shan Démonvilág című ifjúsági horror regény sorozata 10 részből áll, a Démonmester című könyv pedig az első része ennek a sorozatnak. A történet főhőse egy Grubbs Grady nevű fiatalember, aki a könyv elején még csak olyan problémákkal szembesül, hogy szülei leszúrják, hogy már az általános iskolában cigizik. Pár napra rá kezdi érezni, hogy valami nincs rendben, amikor szülei rejtélyes módon elküldik egy rokonához, hogy maradjon ott néhány napra. Nagy nehezen sikerül elszöknie, elsétál hazáig, és meglepődik mikor látja, hogy szülei mégse utaztak el, ott áll a garázsban a kocsijuk. Nagy nehezen bejut a házba, és egy olyan látvány tárul szemei elé, amit leghátborzongatóbb álmaiban se látott még...
Ezen a napon jön rá Grubbs, hogy varázslat, és démonvilág valóban létezik, és a gonosz a Föld elfoglalását tűzte ki célul.

Szerző: Könyvajánló  2010.11.19. 12:13 1 komment

Címkék: horror darren shan démonvilág démonmester ifjúsági horror

Író: Henning Mankell
Könyv műfaja: Krimi regény
Oldalszám: 452 oldal
Kiadás éve: 2010

A Piramis - Henning MankellA krimi főszereplője egy húszéves fiatal srác, akit Kurt Wallandernek hívnak, és kezdő rendőrként szolgál. Kurt fülig szerelmes egy Mona nevű hölgyeménybe, aki viszont apjával együtt ellenzi ezt az állandó veszélyt, és hivatottságot. A könyv cselekménye akkor indul be, amikor Wallander egy este agyonlőve találja szomszédját, Halént, kezében egy revolverrel. A bűnügyiek mind biztosak abban, hogy öngyilkosság történt, azonban főhősünk ezt túl egyszerűnek és egyértelműnek tartja...
Kurtnek pár nappal később Egyiptomba kell utaznia, hogy kimentse édesapját a börtönből, amiért megpróbált felmászni az egyik piramisra. Váratlan fordulat következik be, mikor fény derül arra, hogy van valami kapcsolat a piramisok, és Helén gyilkossága közt. De mi lehet ez az összefüggés...? Van-e egyáltalán összefüggés, vagy csak a puszta véletlen műve az egész? Tudjátok meg A Piramis című Krimi kisregényből!

Szerző: Könyvajánló  2010.10.25. 12:43 Szólj hozzá!

Címkék: krimi a piramis krimi regény henning mankell

Író: Christien Boomsma
Könyv műfaja: Kaland regény, ifjúsági regény
Oldalszám: 296 oldal
Kiadás éve: 2010

BoszorkányvérA Boszorkányvér című kaland regény főszereplője egy Robin nevű, 11 éves gyerek, akinek mindigis az volt leghőbb vágy, hogy legyen egy kistestvére. Szent Iván éjszakáján azonban találkozik, egy különös fehér hajú lánnyal, akiről Robin minden barátja azt hiszi, hogy az ő húga, de fiatal főszereplőnk tudja, hogy ez képtelenség. Mivel 11 éves gyerekről van szó, ezért várható, hogy a kíváncsiság úrrá lesz rajta, és egyik reggel keresni kezdi, azonban nagy meglepetésére nem találja sehol. A kis Robin elhatározza, hogy nyomozásba kezd, és hamarosan egy évszázados titokra bukkan legjobb barátja, Luuk segítségével.
A Boszorkányvér egy nagyon gondosan megírt könyv egy nagyszerű írótól, Christien Boomsma-tól...amelyik tizenéves kezébe kerül ez a remek alkotás, az garantáltan nem képes felállni mellőle.

Szerző: Könyvajánló  2010.10.22. 12:33 Szólj hozzá!

Címkék: ifjúsági regény boszorkányvér kaland regény christien boomsma

Író: Melissa Hill
Könyv műfaja: Romantikus regény
Oldalszám: 330 oldal
Kiadás éve: 2010

Míg el nem felejtem - Melissa HillA Míg el nem felejtem című romantikus regény főszereplője egy Abby nevű huszonéves nő, akit hatalmas csalódás ér, mikor élete szerelme egy másik nő miatt szakít vele. Nem sokkal a szakítás után főszereplőnket egy baleset éri, amely hosszútávú emlékezet károsodást eredményez. Sajnálatos módon Abby mindenre emlékszik, ami régen történt, viszont az orvosok úgy tartják, hogy aligha fog új emlékeket szerezni a jövőben. A diagnózist nem képes elfogadni, ezért ír egy listát arról, hogy miket szeretett volna véghezvinni még életében, és nekiáll új élményeket gyűjteni. Abby nem csak új élményekkel gazdagszik, hanem egy új lehetséges szerelem is felbukkan a láthatáron. Ez a romantikus regény nagyon megzavarhatja az olvasót, aki már a számos fordulat után nem tudja, hogy mire gondoljon...
Vajon igaza volt az orvosnak, mikor azt mondta Abbynak, hogy nem lesznek új emlékei, vagy tévedett? Tudjátok meg Melissa Hill: Míg el nem felejtem című könyvéből!

Szerző: Könyvajánló  2010.10.13. 16:51 Szólj hozzá!

Címkék: könyvajánló romantikus regény melissa hill míg el nem felejtem

Író: Johanna Lindsey
Könyvtípus: Romantikus regény, kaland regény
Oldalszám: 478 oldal
Kiadás éve: 2010

Kalandos Szerelem borító - Johanna LindseyA romantikus regény főszereplője Katey Tyler, aki egy nem túl izgalmas faluban nőtt fel. Apját még gyerekkorában elvesztette, és miután anyja is eltávozott az élők sorából, elhatározta, hogy otthagyja szülőfaluját. Katey álma mindigis az volt, hogy egy világkörüli úton vegyen részt, és mit ad az ég, pont egy váratlan örökség lehetővé teszi neki, hogy ezt az álmot meg is valósítsa. Az első célpont Anglia, mivel Katey szeretné meglátogatni édesanyja rokonait, akikkel még soha nem találkozott. A hajózás során viszont megismerkedik egy jóképű fiatalemberrel, Boyd Andersonnal, aki történetesen a hajó tulajdonosa, és Londonban szeretne letelepedni. Egy unalmas gyerekkor után Katey megkapja, amire mindig is vágyott: kalandos élet. Ez az életmód azonban számos váratlan fordulatot hoz, és főhősünk hamar megismeri a szerelem örömeit, és annak fájdalmait is...

 

Szerző: Könyvajánló  2010.10.11. 11:14 Szólj hozzá!

Címkék: romantikus regény kaland regény kalandos szerelem

Író: Clint Twist
Könyvtípus: Kaland regény
Kiadás éve: 2010

Marco Polo - Távoli világok felfedezőjeA könyv 1270-ben játszódik. Ez az ismertető regény Marco Polo-ról szól, egy igen populáris velencei kereskedő 17 éves fiáról, aki talán mindenidők legfontosabb utazását viszi véghez: Selyemúttól egészen Kínáig, ahol találkozik Kublaj Kánnal. Marco felfedezéseinek köszönhetően végre egy valódi kép állhatott össze az emberek fejében, akik csak tippelgettek, hogy milyen is lehet valójában Földünk. A könyv nem csupán Marco Polo kalandjait mutatja be, hanem az olvasó számos mellékelt képpel, és térképpel is találkozhat, hogy a kalandban mi is virtuálisan részt vehessünk.

 

 

Szerző: Könyvajánló  2010.10.08. 17:44 Szólj hozzá!

Címkék: kaland marco polo kaland regény

Angyali Vadász - Fantasy regényÍró: Nalini Singh
Könyvtípus: Fantasy regény
Oldalszám: 440 oldal
Kiadás éve: 2010

Az Angyalvér című fantasy könyv főszereplője egy Elena Deveraux nevű vámpírvadász, akiről köztudott, hogy az egyik legjobb vadász a földkerekségen. Elena azonban nem hiszi magát elég jónak ahhoz, hogy véghezvigye legújabb küldetését, és a dolgot tovább tetézi, hogy a megbízója egy Raphael nevű arkangyal, aki évezredes hatalommal irányítja a világot, és az idő múltán kegyetlen uralkodóvá vált. Főhősünk nem hibázhat, ha kedves az élete, pedig a feladata lehetetlen. Ha sikerülne elvégeznie feladatát még akkor is további gondot okozna az arkangyalok csábító hatalmának ellenállni...

Vajon lesz elég ereje Elena-nak, hogy bukás nélkül vigye véghez a küldetését, vagy elmarad a Happy End?
Tudd meg az Nalini Singh írónő fantasy könyvéből, az Angyali Vadászból!

Szerző: Könyvajánló  2010.10.08. 15:41 Szólj hozzá!

Címkék: angyalvér angyali vadász fantasy könyv

Üdvözlök minden kedves Olvasót!

Mint a Blogom címéből az kiderült, könyvleírásokat fogok készíteni. Vegyesen a legnépszerűbb regényektől kezdve beszélni fogunk a legfrisebb alkotásokig, legyen szó külföldi, vagy magyar íróról. Ha van valami egyedi ötletetek, hogy melyik könyvről kéne beszámolót írnom, akkor tudassátok velem e-mailben, és 1 héten belül mindenképp írok cikket rá!

Könyvespolc - Könyvajánló

 

 

 

 

 

 

 

 

A két fő kedvenc regénytípusom a fantasy, és romantikus regények csoportja, többnyire ilyeneket szoktam ovlasni szabadidőmben, tehát valószínűleg ilyen típusú könyvekből fogtok a legtöbbet látni Blogomban. Természetesen ez nem törvényszerű, bármire nyitott vagyok... olvastam például Darren Shan remek ifjúsági horror regényeit, egyszerűen nem bírtam felállni mellőlük, szóval az ő könyveiről biztos fogok szót említeni a közeljövőben.

Kellemes Olvasgatást! :)

Szerző: Könyvajánló  2010.10.08. 14:59 1 komment

Címkék: premier könyv bemutatkozás könyvajánló

süti beállítások módosítása